Първите думи на Дешан след големия триумф на Франция

Селекционерът на Франция Дидие Дешан логично бе изключително развълнуван след световната титла на тима, която е втора в историята им. Той отново си спомни за изгубения фина през 2016г. на финала и напомни, че някои от играчите му са на 19 години, а вече световни шампиони.

"Това е нещо чудесно и много красиво. Някои играчи станаха световни шампиони, а са едва на 19 години. Не изиграхме силна игра, но показахме голям характер. Вкарахме и четири гола, което прави успехът заслужен. Започнахме изграждането на този отбор много отдавна. Не бе никак лесно, но не спирахме да работим. Сега ще сме на върха на света в следващите четири години", заяви френският селекционер.

Лука Модрич бе избран за най-добрия на Световното по футбол

Хърватия загуби на финала на Световното първенство от Франция, но футболистите се представиха не по-мако достойно по време на целия турнира. Голя...

"Страдахме много, след като загубихме през 2016, но сега сме добре. Финалът преди две години ни бе голям барометър. Този успех е за играчите – те го заслужиха. За 55 дни, ние свършихме много работа, която ни се отплати накрая. Ние харесваме французите, ние сме горди да бъдем французи, да бъдем част от националния отбор!", допълни той веднага след мача. 

 

 

Още по темата

Please select answer!